Mobile-first-indexering

Har du förberett din webbplats för mobile-first-indexering? Om inte, så är det dags att se över din hemsida och vi kan såklart hjälpa dig på vägen. Google kommer framöver att främst ranka hemsidor som är mobilanpassade, därför är det viktigt att se över sin hemsida så att den är responsiv, att webbsidan är anpassad för mobila enheter.  

Mobile-first-indexering innebär att Google använder innehållet på den mobilanpassade versionen för indexering och rankning. Detta för att hjälpa dom som använder mobilen när de söker på nätet. Många har också mer innehåll på sin desktop-version än på sin mobil-version av sin hemsida.

Nedan kommer vi att lista några tips från Google Webmaster Blog som hjälper till att säkerställa att din webbsida är klar för mobile-first-indexering:

  • Se till att din mobilversion har lika viktig och kvalitetsmässigt innehåll som din desktop-version. Detta inkluderar text, bilder (med alt-attribut) och videor -mi vanliga genomsökbara och indexerbara format.
  • Strukturerad data för indexering ska finnas, både på din desktop-version och din mobil-version.
  • Metadata (titeltaggar och metabeskrivningar) bör finnas på båda versionerna av webbplatsen. Vid en sökning får då Google lite hjälp på traven med att förstå vad sidan innehåller.
  • Det behövs inte förändras något för att länka samman separata mobiladresser (m.-dot sites). De webbsidor som använder separata mobiladresser, kan behålla den befintliga länken rel = canonical och länka rel = alternativa element mellan dessa versioner.
  • Se till att de servrar som är värd för webbsidan har tillräckligt med kapacitet för att kunna hantera potentiell ökad crawl rate. Crawl, spindling, betyder att när sökmotorn besöker din webbplats så spindlar den sig igenom din sajt. Hur ofta dessa spindlar besöker din sida avgörs av Googles algoritmer. Detta påverkar inte webbplatser med responsiv design. Det är många funderingar som kan dyka upp efter att ha läst dessa tips. Vad innebär det egentligen för er som företagare? Om ni har några funderingar om hur vi skulle kunna hjälpa att förbereda er webbplats för mobile-first-indexering, så finns vi på plats. Ni är välkomna att slå en pling!
5 Mar 2018